Effektiv träning för golfare!

 Effektiv träning för golfare!


Vibrationsträning är ett mycket effektivt sätt att öka stabilitet, rörlighet, balans och styrka. En grundförutsättning för att kunna utföra en bra golfsving.

 

Så här tycker golfarna om Vibrationsträning


Personligen använder jag även plattan för att träna bort mina rygg- och nackproblem, vilket är ett vanligt bekymmer för många golfare.”

“Jag har omvandlat en hel del fett till muskler och min rörlighet och balansförmåga har förbättrats avsevärt."

"Jag har tränat regelbundet sedan i september. Jag går på 2 pass i veckan och känner en ökad styrka i rygg, ben, mage och armar”

“Att kunna träna 30 minuter per pass tre gånger i veckan i stället för timmar på gymmet är ovärderligt för mig och 30 minuter har ALLA tid till! Det spelar ingen roll om man har skador och andra krämpor, som jag med min axel och mina knän

- Vibrationsträningen löser det!"

 
 
 

 Förbättrad rörlighet, styrka och balans

Nästan 100% av muskelfibrerna aktiveras

Den vibrerande plattan skapar instabilitet vilket kroppen automatiskt kompenserar genom snabba reflexer. Musklerna tvingas att arbeta med hög intensitet 30-40 gånger per sekund. Nästan 100% av muskelfibrerna aktiveras till skillnad mot när du lyfter vikter med viljan på gymmet (30-60%). Detta gör träningen mer effektiv än traditionell träning. Ett pass på 30 minuter är jämförbart med timmar på gymmet.


Vibrationerna gör att leder och ligament avlastas vilket gör att denna träningsform passar ALLA.

Äldre personer med artros eller annan ledsmärta kan obehindrat träna på plattan.

Den djupt liggande muskulaturen, bland annat bäckenbotten och längs ryggraden aktiveras automatiskt. Detta gör att du enkelt tränar upp stabiliteten runt leder och ligament, tex vid ryggsmärta eller artros i knäna.

Förbättrad rörlighet och balans

De snabba reflexerna stimulerar nerverna mellan muskel och hjärna vilket bidrar till förbättrad kroppsuppfattning i både balans och koordination. Genom den kraftiga cirkulationsökningen uppnår musklerna en unik avslappningseffekt och rörligheten ökar dramatiskt, vilket förbättrar uppvridningen i svingen för stela golfare.


Stretch

Stretch på plattan är viktigt då det gör att musklerna slappnar av och ökar ditt rörelseomfång.  Som golfare leder det till att du förbättrar din sving.